Home   Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag

Kinderrijkhuis is ingeschreven in het landelijk register kinderopvang en peuterspeelzalen. Wanneer u gebruik maakt van de opvang bij Kinderrijkhuis heeft u (meestal) recht op kinderopvangtoeslag.

Voor het aanvragen van Kinderopvangtoeslag heeft u de volgende gegevens nodig:

 • Tarief 2021 €8.80 per uur
 • LRK Bso: 993945399
  LRK Kdv: 189212512
 • Het gemiddeld aantal opvanguren per maand
 • Het (geschatte) jaarinkomen van u en uw toeslagpartner

Wist je dat…

 1. … de kinderopvangtoeslag die je maandelijks ontvangt een voorschot is?
 2. … dit betekent dat de toeslag gebaseerd is op een schatting van hoe jouw situatie er dat jaar uitziet? En dat de hoogte van het voorschot kan veranderen als er iets verandert?
 3. … het daarom belangrijk is om veranderingen in jouw situatie, zoals in het inkomen of het aantal opvanguren, meteen door te geven aan Belastingdienst/Toeslagen?
 4. … je jouw gegevens gemakkelijk checkt en wijzigt via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag
 5. … na afloop van het jaar definitief berekend wordt op hoeveel toeslag je daadwerkelijk recht had?
 6. … je bij de belastingdienst persoonlijke begeleiding kunt krijgen voor het juist aanvragen van de toeslag en voor het juist doorvoeren van de wijzigingen? Vraag Kinderrijkhuis naar het formulier voor het aanvragen van deze persoonlijke begeleiding.

Tip: Heb je een wisselend inkomen of een wisselend aantal opvanguren? Zet dan voor elk kwartaal een reminder in je agenda om je gegevens te checken en zo nodig meteen aan te passen.

10 situaties waarbij je je kinderopvangtoeslag moet checken en wijzigen lees je in het informatiedocument van de belastingdienst