Home   Pedagogisch coach

Pedagogisch coach

Kinderrijkhuis heeft een samenwerkingsverband met Karin Ebben van Kind op weg. Zij is de pedagogisch coach voor alle medewerkers van Kinderrijkhuis. Tijdens deze coaching wordt de pedagogische kwaliteit van Kinderrijkhuis vergroot en gewaarborgd.

VOORSTELLEN KARIN EBBEN:

Beste ouders en verzorgers,

Jullie hebben mij wellicht al eens zien rondlopen bij Kinderrijkhuis, daarom zal ik me maar eens voorstellen!

Ik ben Karin Ebben en ben sinds kort pedagogisch coach van Kinderrijkhuis. Dat betekent dat ik, samen met de mensen van Kinderrijkhuis, ga werken aan het ‘pedagogisch klimaat’. Met andere woorden: de mensen van Kinderrijkhuis kunnen met vragen over ontwikkeling en opvoeding bij mij terecht en samen gaan we kijken of we daar een antwoord op kunnen vinden. Dit kan zijn in de vorm van een gesprek, bijscholing over een thema (bijvoorbeeld angst bij kinderen, omgaan met kinderen die veel onrust ervaren of welk speelgoed past bij een bepaalde leeftijdsgroep) of coaching van een of een groepje leidsters. Daarnaast kan ik ook in de groep observeren; bijvoorbeeld door te kijken naar hoe een kind in een bepaalde situatie reageert en hoe je daar als leidster mee om zou kunnen gaan.

Ook voor ouders en verzorgers wil ik graag klaar staan! Jullie kunnen bij mij terecht voor korte (opvoed-) vragen als ik bij Kinderrijkhuis ben. Als de vraag wat ingewikkelder is, dan maken we een afspraak voor een ander moment, zodat we daar rustig de tijd voor kunnen nemen.

Mochten jullie nog wat meer over mij willen weten, spreek me dan gerust aan! Ook is het mogelijk om te kijken wie ik ben en wat ik doe door op mijn website te kijken: www.kindopweg.nl.

Onderstaand de documenten die Kinderrijkhuis van Karin heeft ontvangen en ook voor ouders toepasbaar zijn:

Onderstaande documenten zijn gemaakt door medewerkers / stagiaires van Kinderrijkhuis. Praktisch geschreven, inzetbaar in de kinderopvang maar ook voor thuis.