Home   Buitenruimte

Buitenruimte

De Buitenruimte

De grote buitenruimte geeft de kinderen de mogelijkheid om de grove motoriek te ontwikkelen. De buitenruimte is omheind met een hekwerk. De buitenruimte wordt gedeeld door de groepen.

Buitenruimte

Er is een groot deel verhard, dit deel grenst met een overkapping aan de leefruimtes op de benedenverdieping en is afgeschermd met een hekwerk. Het verharde gedeelte is uitermate geschrikt voor fietsen, skeeleren of het oefenen van de kleinste kinderen in de loopstoelen. In het verhaarde deel is een groot schaduwdoek aanwezig om indien gewenst schaduw te creëren. Op het verharde deel is een doolhof met diverse activiteitenborden voor de cognitieve ontwikkeling stimulatie. Grenzend aan dit eerste speelgedeelte bevind zich de opslag van het speelgoed. Dit deel is afgeschermd met een poort.

Buitenruimte in de sneeuw

Aan het verharde deel bevind zich het kleine grasveldje met speeltoestellen die geschikt zijn voor de kleinste kinderen. Hier is ook ruimte voor de baby`s om op ontdekking te gaan in het (kunst)gras.

Buitenruimte

Het grote grasveld bied veel mogelijkheden. Door de grote open ruimte is er voldoende ruimte om diverse balspelen te doen. Ook het grote klimrek, de schommels en het behendigheid parcours zorgen voor de nodige in en ontspanning bij de kinderen en PM`ers.

Naast de buitenruimte bevind zich de dierenweide. Kinderen mogen onder begeleiding de dieren voeren, verzorgen en aaien. Kinderen leren hier op een ongedwongen manier respectvol om te gaan met de dieren.

Dierenweide

Naast deze ingerichte buitenruimtes binnen het hekwerk heeft kinderrijkhuis een grote ontdektuin. In deze ontdektuin staan picknickhuisjes. het hoge gras en de stuikjes bieden tal van mogelijkheden om de kinderen kennis te laten maken met de natuur. De ontdektuin blijft in ontwikkeling en zal dus nog verder uitgebreid worden.